Managementassistentie

Managementassistentie

We staan voor u klaar

Een managementassistent staat de leidinggevende (vaak lid van het directieteam) bij tijdens de uitvoering van zijn of haar taken.

FOCUS: ondersteuning van de leidinggevende, algemeen of bij specifieke taken, projectmanagement en change management.

Bijkomende verantwoordelijkheden

Elke organisatie kent periodes van grotere drukte. Soms krijgt een leidinggevende bijkomende verantwoordelijkheden, of neemt hij of zij taken over van een collega. Het is niet altijd evident om dit te combineren met de al lopende taken. De managementassistent biedt dan de gepaste oplossing. Met kennis van zaken neemt hij of zij taken of projecten over van de leidinggevende.

Projectmanagement

De implementatie van nieuwe informatica, bijkomende infrastructuur, of de invoer van een ander planningssysteem… Het zijn vaak projecten die de nodige aandacht vragen en  niet zomaar bij het normale takenpakket gevoegd kunnen worden. Ook hier is een managementassistent een goede keuze.

Verandermanagement

Structurele of organisatorische wijzigingen in de organisatie (fusie of samenwerking met een andere organisatie, een nieuwe manier van werken…) hebben dikwijls een grote impact op de medewerkers. Het is daarom van groot belang om deze veranderingen op de juiste manier en met aandacht voor persoonlijke gevoelens aan te pakken. Dat vraagt tijd. Daarom heeft ook hier de leidinggevende veel baat bij een managementassistent aan wie hij of zij bepaalde taken kan delegeren zodat er tijd vrij komt om de veranderingen op alle vlakken in goede banen te leiden.

Waarom kiest u voor Probis Management?

Probis Management biedt u hooggekwalificeerde interim-managers voor specifieke functies in de zorg en bij de overheid. De manager wordt bijgestaan door een supervisor die ook inhoudelijk meevolgt. Onze managers onderhouden hun kennis via intervisie met collega's en permanente bijscholing. Onze interim-managers zijn ook actief als adviseur bij Probis Consult en/of CC Consult, of geven trainingen bij vzw Vorm.

Contacteer ons